CCI Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Orta Doğu’da The Coca-Cola Company'nin ürünlerinin üretim, satış ve dağıtım işini gerçekleştiriyor. The Coca-Cola Company ürün geliştirir, ürünlerini destekleyecek reklamlar ve programlar üretir ve CCI'a konsantre ve içecek özütü satar. Bir şişeleme şirketi olarak CCI, konsantre ve içecek özütünü diğer malzemeler ile karıştırarak üretimini gerçekleştirir ve paketleme işlemini yapar. Daha sonra CCI satış ve dağıtım ağını kullanarak ürünlerini satar ve perakende müşterilerine ve bayilerine dağıtır.
Tüm ülkelerde ürettiğimiz ürünlerimiz Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta ve Sprite. Bunun dışında her ülkede farklı ürün portföyüne sahibiz. Portföyümüz hakkında detaylı bilgiye internet sitemizdeki Markalarımız bölümünden ulaşabilirsiniz.
Coca-Cola’nın marka, ürün, reklam ve pazarlama gibi faaliyetleri The Coca-Cola Company tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu konularda daha fazla bilgi edinebilmek için Türkiye websitelerini ziyaret ederek Coca-Cola İletişim Merkezi’ne (0850 201 30 40 / 444 30 40) ulaşabilirsiniz.
The Coca-Cola Company Türkiye websitesini ziyaret ederek Coca-Cola İletişim Merkezi’ne (0850 201 30 40 / 444 30 40) ulaşabilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konular için 0850 222 02 24 numaralı Müşteri İletişim Merkezi’miz ile irtibata geçebilirsiniz.
Merak ettiğiniz tüm konular için 0850 222 02 24 numaralı Müşteri İletişim Merkezi’miz ile irtibata geçebilirsiniz.
24 sunuma yani 5.678 litre veya 192 Amerikan standart sıvı onsuna eşit olarak hesaplanmış hacim ölçü birimidir.
CCI'ın 12 ülkede toplam 33 şişeleme fabrikası ve 3 meyve işleme tesisi bulunmaktadır.
CCI'ın 2023 yılındaki yıllık üretim kapasitesi 2.015 milyon ünite kasadır.
The Coca-Cola Company'nin markaları ile ilgili tüm sorularınız için Türkiye websitelerini ziyaret ederek Coca-Cola İletişim Merkezi’ne (0850 201 30 40 / 444 30 40) ulaşabilir veya Merak Ettim Platformu’nu inceleyebilirsiniz.
Faaliyet Coğrafyamıza ana sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Haritada ilgili bölgeye tıklayarak ülkelerimiz hakkında detaylı bilgiye erişebilirsiniz.
CCI hisselerinin %40,12’si Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi A.Ş., %20,09’u The Coca-Cola Company, %10,14’ü Efes Pazarlama ve Dağıtım Ticaret A.Ş., %0,79’u Özgörkey Grubu’na aittir. CCI hisselerinin %28,86’sı ise halka açıktır (CCOLA.IS).
2022 yılında açıkladığımız 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütlerimiz'e buradan ulaşabilirsiniz.
Sürdürülebilirlik performansımızı düzenli bir şekilde raporlamaya önem veriyoruz. 2009’dan beri Sürdürülebilirlik Raporu ve 2021’den beri de Entegre Faaliyet Raporu yayımlıyoruz. Ayrıca, UNGC Communication on Progress, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, CDP Türkiye İklim Değişikliği ve Su Programları, S&P Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi, MSCI ESG Liderleri Endeksi, FTSE4Good Gelişim Endeksi, Vigeo Eiris En İyi Gelişmekte Olan Pazar Performansları sıralaması ve ECPI Gelişmekte Olan Pazarlar ESG Özkaynak Endeksi gibi ulusal ve küresel sürdürülebilirlik endekslerinde yer alıyoruz.
Sosyal sorumluluk çalışmalarımızla ilgili detaylı bilgiye Sürdürülebilirlik sayfasından ulaşabilirsiniz.
Gönüllülük faaliyetlerimizle ilgili detaylı bilgiye Sürdürülebilirlik sayfasından ulaşabilirsiniz.
Sponsorluk taleplerinizi kurumsal.iliskiler@cci.com.tr e-mail adresine gönderebilirsiniz.
Şirket hissesi ile ilgili tüm sorularınızı Yatırımcı İlişkileri (cci-ir@cci.com.tr) departmanımıza iletebilirsiniz.
BİST’de işlem gören halka açık hisselerimizi bir aracı kurum aracılığıyla satın alabilirsiniz.
Duyurularımızı internet sitemizin Bizden Haberler sayfasından takip edebilirsiniz.
CCI Genel Merkez’in santral numarasından bayilik almak istediğiniz bölgenin sorumlusunu ve iletişim bilgilerini öğrenebilirsiniz.
İlginiz için teşekkür ederiz. İş fırsatlarımıza Kariyer sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Herkes için eşit iş fırsatları, işe alım politikamızın temel ilkemizdir. CCI işe alım, eğitim, terfi gibi durumlarda ırk, renk, din, soy, yaş ve cinsiyet ayrımı yapmaz. CCI herkesin takımın saygı duyulan bir üyesi olduğu adil ve eşit bir işyeri olduğunu tüm ülkelerinde almış olduğu “Eşit Ücret Sertifikası” ile kanıtlamış bir işyeridir. Detaylı bilgi için internet sitemizin Sürdürülebilirlik sayfasını inceleyebilirsiniz.
CCI’da eğitim ve gelişim 70-20-10 methodolojisi üzerine kurulmuştur ve ana odak noktaları liderlik gelişimi, fonksiyonel gelişim ve kendi kendine öğrenmeyi destekleyen dijital platformlar olarak sınıflandırılmıştır. Liderlik gelişimi CCI’nın liderlik anatomisini (Leaders of Self, Leaders of Others ve Leaders of Leaders) kapsayacak şekilde ve IMPACT Liderlik yetkinliklerinin gelişimine odaklanarak tasarlanmaktadır.
CCI’da tanımlanmış bir liderlik anatomisi vardır ve tasarlanan tüm liderlik programları bu anatominin hedef kitlesi baz alınarak oluşturulmaktadır. Liderlik anatomisi, Kendimin Lideri, Başkalarının Lideri ve Liderlerin Lideri olarak 3 farklı kategoride oluşturulmuştur. CCI Liderlik Programı “Accelerate” markası altında farklı hedef kitleler için tasarlanmış farklı programlardan oluşmaktadır.
CCI’daki tüm çalışanların bireysel gelişim planlarına istinaden belirlenmiş olan güçlü ve gelişim alanlarının gelişimi ve desteklenmesine yönelik olarak çeşitlik dijital eğitim platformları kullanılmaktadır. Bunlar, LinkedIn Learning, Udemy, Coursera, Gamelearn gibi platformlardır ve her sene stratejik önceliğe göre çeşitlik firmalar portföye eklenmektedir.
CCI’da her fonksiyon için belirlenmiş ve önceliklendirilmiş yetkinlik seti vardır ve bu yetkinlik setini odağına alan beceri geliştirme (upskilling) ve yeni beceriler kazandırma (reskilling) programları tasarlanmaktadır. Tedarik Zinciri, Pazarlama, İnsan Kaynakları, Pazarlama, Dijital Teknolojiler gibi fonksiyonlar için yurtiçi ve yurtdışında yer alan uzman ekiplerle hazırlanan programların yanı sıra her ülke kendi özel ihtiyaçlarına ve önceliklerine göre farklı programlar da tasarlamaktadır.
CCI genç liderlere çok önem vermekte ve onların gelişimini desteklemektedir. Avrupa’nın en iyi iş okullarından biri olan IMD ile gerçekleştirdiği U30+ Building Leaders of Tomorrow genç yetenekler için tasarlanmış olan özel bir programdır.
Çeşitlilik ve kapsayıcılık konusu CCI için çok önemli bir olmasının yanı sıra, 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütleri içerisinde yer alan bir maddedir. Dolayısıyla bu konuda Çeşitlilik ve Kapsayıcılık ekibi özel çalışmalar yapmakla birlikte Women in Leadership Programı, 11 ülkeden seçilen kadın yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen ve 2018 yılından beri gerçekleşen bir programdır.
CCI içerisinde güçlü bir koçluk ve mentorluk kültürü vardır ve bu kültürü destekleyici çeşitli programlar yapılmakta ve platformlar kullanılmaktadır. Koçluk; iç koçluk, dijital koçluk ve executive koçluk olarak farklılaştırılmıştır. Mentorluk birçok programın destekleyicisi olarak gerçekleşmekte olup bununla birlikte tersine mentorluk da genç yeteneklerin deneyimli çalışanlarımıza farklı bakış açıları sunmalarını sağlamaktadır.
Tüm eğitim ve gelişim konularında hem Coca-Cola Company hem de Anadolu Grubu ile ortak gerçekleştirdiğimiz programlarımız vardır. Her sene planlama dönemi öncesi çeşitli ölçütlerle program detayları görüşülmekte ve ihtiyaca yönelik programlarda birlikte çalışma fırsatı yakalanmaktadır.
CCI Kadın Platformu, CCI sistemindeki kadın lider sayısının artmasını desteklemek, kadın çalışanlar arasında sinerji oluşturmak, kabiliyet geliştirmek ve şirketin ilgili topluluk projelerine katkıda bulunmak adına, ilk olarak 2014 yılında CCI Azerbaycan’da bir kadın kulübü olarak oluşan bir platformdur. 2019 yılında CCI ülkelerindeki tüm kadın kulüpleri, CCI Kadın Platformu çatısı altında birleştirilmiştir. CCI Kadın Platformu, kadın çalışanları iş yerinde ve sosyal hayatta; ağ oluşturma, liderlik becerilerini geliştirme, nitelik kazandırma gibi konularda bilgilendirmeyi ve güçlendirmeyi amaçlayan bir platformdur.
LEAD Network taahhütü, 2020 yılında Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, üst düzey yöneticiler ve ülke genel müdürleri tarafından imzalanan, yönetici pozisyonundaki kadın çalışan sayısını 2025 yılında kadar arttırmayı amaçlayan bir anlaşmadır.
İşe alım için değerlendirilen tüm çalışan adayları ırk, cinsiyet, renk, ulusal veya sosyal köken, etnik köken, din, yaş, hamilelik, engel durumu, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği veya siyasi görüş dikkate alınmaksızın değerlendirilir.
Ç&K, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık anlamına gelir. Çeşitlilik, bireyleri özel kılan, görünür olan veya olmayan tüm karakteristik özellikleri belirtmek için kullanılır. Kapsayıcılık, çeşitli kültürel özelliklere ve geçmişlere sahip farklı grupların ve bireylerin hem kültürel hem sosyal anlamda eşitlikçi ve hoşgörülü bir şekilde kabul görmelerini destekleyen kurumsal çaba ve uygulamalar bütünüdür.
Bir odada birden fazla birey olduğu anda insan çeşitliliği oluşur; bu bir gerçektir. Fakat çeşitliliğin aksine, kapsayıcılık bir seçimdir. Biz CCI’da, kendimizin ve kurumumuzun yararı için her gün kapsayıcı olmayı seçiyoruz.
Pek çok ülkeye yayılmış, 15’ten fazla lisanı ve 30’dan fazla etnik kökeni çatısı altında toplayan bir kurum olarak; CCI’ın başarısının, her bir çalışanımızın kimlikleriyle katkıda bulunduğu çeşitlilikle güçlü bir bağı olduğuna inanıyoruz. Bu çeşitliliği ve farklılıkları kapsayıcı politikalarımızla bir araya getirerek, tüm çalışanlarımızın fikirlerini özgürce belirtebilecekleri, farklı görüş ve düşüncelerin hoşgörüyle karşılandığı ortak bir çalışma ortamı oluşturuyoruz. Saygı çerçevesinde yürüttüğümüz bu süreçte, birlikte çalıştığımız insanların çeşitliliğine ve kapsayıcı olmaya ayrıca özen gösteriyoruz. İnsan kaynakları süreçlerimizde, buna bağlı olarak fırsat eşitliğini esas alıyoruz; işe alım, atama, gelişim, eğitim, ücretlendirme ve ilerleme süreçlerimizde, performansa, yetkinliğe ve deneyime önem veriyoruz.
2030 yılına kadar işe alımların %35'inin, yönetici pozisyonlarının %40'ının ve icra kurulu üyelerinin %50'sinin kadın olmasını hedefliyoruz.
CCI olarak, bilinçli bir şekilde, insanların oldukları hâliyle kabul edildiği, çeşitliliği ve kapsayıcılığı temel alan bir iş yeri ve kültür oluşturuyoruz. Ayırt edici kabiliyetlere, deneyimlere, bakış açılarına, kimliklere değer veriyoruz; bu şekilde çalışanlarımız CCI’ın başarısının bir parçası oluyor.
CCI çalışanları, CCI İnsan Hakları Politikası hakkında sorular sorabilir ve/veya olası politika ihlallerini doğrudan yöneticilerine, insan kaynakları departmanlarına, yerel etik görevlisine veya grup etik görevlisine bildirebilir. Ayrıca +90 212 371 07 32'yi arayarak, cci@cciethicsline.com adresine e-posta göndererek veya CCI Etik Hattı'nın güvenilir web sitesini kullanarak bağımsız çağrı merkeziyle iletişime geçebilirler.
Tüm kayıtlar isimsiz şekilde gerçekleştirilebilir. CCI olarak çalışanlarımızın endişelerini dile getirirken herhangi bir misilleme kaygısı yaşamamaları için sorumluluk alıyoruz.
İddialar gerçeğe dayandığı sürece, hiçbir çalışan CCI İnsan Hakları Politikası’na uygun olarak endişelerini dile getirdiği için disiplin cezası veya misilleme ile karşı karşıya kalmayacaktır. Çalışanların iddiaları, CCI tarafından dikkatli bir şekilde incelenecek ve ihlalin tespiti hâlinde gerekli aksiyon alınacaktır. CCI, bu politika kapsamında korunan faaliyetlerde bulunduğu için herhangi bir çalışana başka bir çalışanın veya şirketin bir yöneticisinin misillemede bulunmasına izin vermeyecektir. İç ve dış tehditler nedeniyle şiddet, taciz, korkutma ve diğer güvensiz, yıkıcı veya rahatsız edici koşullardan uzak bir iş yeri sürdürmeyi görev ediniyoruz.
İnsan Hakları Politikası, aşağıdaki 10 ilkeyi içermektedir.
- Toplum ve Paydaşlara Bağlılık
- Çeşitlilik ve Dahil Etme
- Keyfi Ayrımcılık
- Örgütlenme ve Toplu Sözleşme Özgürlüğü
- Güvenli ve Sağlıklı İşyeri
- İşyeri Güvenliği
- Zorla Çalıştırma ve İnsan Ticareti
- Çocuk İşgücü
- Çalışma Saatleri, Ücretler ve Yan Haklar
- Arazi Hakları ve Su Kaynakları Korunması